Macaronseihin tarvitaan
- kananmunan valkuaisia
- mantelijauhoa
- tomusokeria
- sokeria
- pastavärejä (tai jauhemaista elintarvikeväriä) taikinan värjäämiseen
Tarkka ohje tulee tänne myöhemmin...
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Valkuaisen joukkoon ei saa mennä yhtään keltuaista. Tässä kaksi tapaa erotella keltuainen ja valkuainen:
Riko kuori veitsellä.
Liikuttele keltuaista kuoren puolikkaalta toiselle. Varo ettei keltuainen hajoa. TAI
TAI
Valuta valkuainen sormien läpi astiaan. Muista pestä kädet tai käytä suojakäsineitä.
Valmista taikina ohjeen mukaan vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää kovaan valkuaisvaahtoon mantelijauho-tomusokeriseos. Värjää taikina halutessasi. Pursota taikinasta pikkuleivät pyöreällä isosuisella tyllalla tai suoraan muovipussista, jonka kulmaan on leikattu reikä. Voit piirtää leivinpaperin nurjalle puolelle lyijykynällä ympyrät, jos haluat pohjista samankokoisia. Näissä kuvissa pohjat on pursotettu ns. vapaalla kädellä.
Pohjien annetaan levätä pellillä n. 20-30 min. Kopauta peltiä pöytää vasten pari kertaa, niin macaronit kohoavat tasaisemmin.
Paista pohjia n. 10 min (pieniä n. 8 min). Anna niiden jäähtyä. Levitä täytettä pohjien väliin asettaen kaksi pohjaa vastakkain. Hyviä täytteitä ovat esim. Lemon Curd (sitruunatahna), maapähkinävoi, marmeladi, tuotejuusto maustettuna hillolla tai valmiiksi maistettu tuorejuusto. Näissä macaronseissa on sitruunatahnaa ja maapähkinävoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti