maanantai 17. marraskuuta 2014

Kääretorttua

Munasokerivaahtotaikinan valmistusta harjoiteltiin kahdella opetuskerralla. Ensin tehtiin kääretorttu. Kahden munan kääretorttu tehtiin pareittain. Osa teki sen puolittamalla kirjan ohjeen, mutta osa kokeili ikivanhaa ohjetta, jossa noudatetaan periaatetta yhtä paljon kaikkea (paitsi leivinjauhetta).

Yhtä paljon kaikkea -kakkupohja/kääretorttupohja --> pieni kakkuvuoka tai puoli pellillistä

2 kananmunaa
yhtä paljon sokeria kuin kananmunaa
yhtä paljon jauhoja kuin kananmunaa ja sokeria (puolet jauhoista voi olla vehnäjauhoja ja puolet perunajauhoja)
0,5 tl leivinjauhetta

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
2. Ota esille ruoka-aineet sekä teelusikan mitta ja kolme juomalasia, joilla mittaat raaka-aineet, kulho, sähkövatkain, puuhaarukka ja kaavin. Ota esille pelti ja laita siihen leivinpaperi. Ota pöydälle toinen leivinpaperi kääretortun kumoamista varten ja ripottele sen päälle sokeria.
3. Vatkaa kananmunat ja sokeri muovikulhossa vaaleaksi vaahdoksi, jossa pysyy hetken aikaa kuvio, kun valutat taikinaa pysäytetyn sähkövatkaimen teristä.
4. Lisää vehnäjauho-(perunajauho-)leivinjauheseos siivilän läpi puuhaarukalla sekoittaen. Älä sekoita liian voimakkaasti, ettei vaahto laskeudu.
5. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle vain puolen pellin kokoiselle alueelle.
6. Paista kääretorttupohjaa n.5-6 minuuttia uunin keskitasossa.
7. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Levitä hillo tai hedelmäsose kumotulle kääretorttulevylle ja kääri se rullalle leivinpaperin avulla. Vie kääretorttu jääkaappiin tai kylmiöön ennen tarjoilua.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti